måndag 29 december 2008

Hälsningar från Nya Zeeland

Hej hej!
Det otraditionella julfirandet var hur bra och skönt som helst! Ingen stress, inga julklappar, ingen julmat, bara myspys med familjen! Veckan i Sydney var riktigt bra med många strandbesök, ett besök på akvariet för att kolla in hajjarna och alla Nemos, ett zoo-besök och diverse sightseeing. Anne och jag hann med att gå ut två kvällar också så hon fick bekanta sig lite med mina kompisar och nattlivet i Sydney, trevligt värre!

Nu är vi på Nya Zeeland och tredje dagen lider mot sitt slut... Vi har kört bil, kört bil och kört lite till...men vad vackert det är! Befinner oss just nu i Nelson på norra delen av södra ön och har kört genom stora bergsmassiv (Arthur's Pass), sett gulögda pingviner (Dunedin), rymdstenar (Oamaru), pannkaksklippor (Greymouth), blå pingviner, sälar, porlande floder, vattenfall, possum, possum, possum, vackra stränder och kuststräckor och en Kiwi, tyvärr platt som en pannkaka :( (fågeln kiwi alltså...possum är ett stackars litet djur som gärna korsar vägen och alla dessa små krabater har vi också bara sett platta versioner av...).

I morrn ska vi åka vidare till Kaikoura på östkusten och åka på valsafari. Sen blir det en lugn kväll i Kaikoura för att på onsdag åka tillbaka till Christchurch och flyget till Brisbane.

Hoppas ni alla har det bra och har njutit av julen vart ni än befinner er!

Gott slut och stora kramar!!!


Bilder:
Yellow eyed penguin with her chick
Blue penguin with chick
David med sin nya vän på flygplatsen i Christchurch
Julaftonsfrukost
Inte lätt att dricka vin när man är kladdig...
Pannkaksklippor
Varning för pingviner
Jag och bror på stranden utanför Greymouth
Lukas på samma strand
Utsikt från bilen genom Arthur's pass











Inga kommentarer: