måndag 19 juli 2010

Vykort från Maldiverna


Ni vet hur det är, det blir aldrig av att skicka vykort nuförtiden, och även om man gjorde det så är man hemma långt innan de dimper ner i brevlådan ändå. Så här kommer ett snabbare och personligare och mer utförligare vykort från Sun Island Resort & Spa. 

Det är helt underbart här! Palmer som svajar i vinden, turkost vatten som kluckar mot bungalowpelarna, vågor som bryts mot revet en bit utanför ön, soligt, varmt, god mat, egen solterass med trappa rakt ner i det turkosa, helt klara vattnet, hajar, rockor och fiskar i mängder som simmar längs stränderna och bryggan och så mycket mycket mer. 

Jag var lite orolig när vi landade på flygplatsen i Male och det regnade och blåste och var mulet hela tiden. Vi sov en natt i huvudstaden och fick en privatguidad tur runt det som var viktigt att se (gamla och nya moskén, presidentpalatset, fruktmarknaden, fiskmarknaden bl.a.) och tvingade oss själva att vara vakna länge nog för att se Tyskland-Uruguay på tv, inte det lättaste efter ett dygn på resande fot och lite sightseeing på det. Dagen efter var det båtfärd i tre timmar ut till ön och här skiner solen minsann, och när den inte gör det är vi faktiskt bara glada för lite skugga och svalka. 

Vi badar, snorklar, solar, äter, vilar, har varit på utflykt och sett hur lokalbefolkningen bor (väldigt fattigt) och jag har dykt tre gånger (whale shark, reef shark, sköldpadda, rockor bl.a.) vi har spelat squash, badminton, hunnit med en löprunda, sett maldivisk musik och dansshow, sett manta rays (djävulsrockor tror jag på svenska), ätit god thaimiddag med så mycket mat så jag är mätt än!

Alla är verkligen hur trevliga som helst här! Vi har vårt eget bord i restaurangen med samma servitör hela tiden, alla småpratar och vet vad vi tycker om och är glada och roliga, städaren kommer två gånger varje dag för att vara säker på att vi har allt vi behöver så vår semester blir så perfekt det bara går osv. Dessvärre så är det förstås nästan bara män som jobbar med de kundmötande yrkena. De enda kvinnorna vi sett sopar antingen löv från sanden eller andra uppgifter där de inte har kontakt med gästerna. Undantaget är Ophelia, en helt underbar kvinna som jobbar med guest relations och tar hand om alla gästers frågor och funderingar, och de kvinnor som jobbar i parfymshoppen och spa:t.  

Dessvärre är det här vår sista kväll i paradiset, i morrn väntar en lång båtfärd tillbaka till flygplatsen och nattflyget till Dubai där vi stannar i två dar. 
Soliga kramar ;)  



Inga kommentarer: